Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace

26.09.2014 10:02

Tento recept nám přišel e-mailem, je v něm výborná a praktická kombinace zeleniny a koření. Nabízí jednoduchost tvoření, lahodnost výsledného přípravku a také zachování všech látek včetně vitamínů a enzymů. Pokud chceme, můžeme zvolit místo mlýnku, který má železné součástky, jejichž působením se znehodnocují mnohé vitamíny, použít kuchyňský robot a směs za použití nerezových nožů rozmělnit.

 

Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace (fotorecept)


Je to  směs  do specialit jako je guláš, na pizzu, na topinky ... no prostě všude tam, kam dáváme česnek, rajčata a sůl.

Doba přípravy cca 30 minut.

Suroviny:

 1- 2 kg rajčat, 30 dkg česneku,  5 dkg soli

Postup: 


 Připravíme si suroviny,

                   

 

 

 Umeleme je a spojíme se solí.

 

 

směsí naplníme suché sklenice a odložíme do tmavého, chladnějšího koutu v našem příbytku.

Nevaříme !!!



Nezkazí se ani za 12 měsíců.

 


Zaručuji se, že se vám tato směs nezkazí.

Na chatě jsem našla ještě zastrčené dvouleté skleničky a byly úplně fajn, česnek a sůl jsou totiž úžasné konzervanty.

http://varecha.pravda.sk/

 

Poznámka redakce: Vyzkoušely jsme a je to opravdu velmi dobré a trvanlivé.