Mrkvový krém se zázvorem

19.01.2014 18:07
 
Mrkvový krém se zázvorem je úžasný jednoduchý recept pro posílení našeho  těla a jeho imunity.
Veselou oranžovou barvou v pokrmu vařeném s láskou můžeme dodat také chuť do života našim blízkým. Dobré pěkně barevné  teplé jídlo udělá radost celé rodině právě nyní při dlouhých předadventních večerech.
 
Budeme potřebovat: 

7-8 středně velkých mrkví, 1 cibuli, 1 petržel, 1 bramboru, kousek čerstvého zázvoru, 2 lžíce oleje, čerstvý koriandr, sůl, čerstvě mletý pepř

 

Postup

Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostky (jednu mrkev můžeme nechat celou a po uvaření nakrájet na plátky k ozdobení polévky). Cibuli i bramboru oloupeme a také nakrájíme.

V hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli a smažíme za stálého míchání do zesklovatění. Přidáme mrkev, petržel, bramboru a ještě chvíli posmažíme.

Zalijeme vodou (1,5-2 l) a uvaříme doměkka, asi 10 minut. Pak přidáme nastrouhaný zázvor, lžíci posekaného koriandru a povaříme ještě 5 minut.

Polévku odstavíme a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme.

Na talíři ozdobíme plátky mrkve, kterou jsme vařili vcelku a koriandrem.

 

Zdroj: Maminčiny recepty- www.mamincinyrecepty.cz