Proč nemocí stále přibývá?

12.04.2012 16:37

Již delší dobu se zabývám skutečnými příčinami lidských nemocí a též stravou, což spolu úzce souvisí, jak se následně dozvíte.

Čerpám od odborníků, kteří nejsou příliš vidět ani slyšet, protože se dnešnímu světu založenému hlavně na penězích, moc nehodí.

Farmaceutický průmysl (mimochodem druhý největší průmysl na světě) nechce, aby se lidé uzdravili. Naopak, potřebuje, aby lidé byli nemocní, protože z toho má velké zisky. A lékaři často bývají pouze loutkami tohoto průmyslu. Nezazlívám jim to, oni se snaží  co nejlépe vykonávat svou práci, ke které byli ve školách vyučeni - na tuto nemoc jsou tyto léky a na tu zase jiné léky, farmaceutický průmysl jim pak nabídne ještě nové léky a tak to chodí.

Netvrdím, že léky neléčí, ale často vám spíše uškodí, protože mají vedlejší účinky a polykáte převážně chemicky vytvořené látky. Hlavně, pokud užíváte něco dlouhodobě. Takže se může stát, že sice nezemřete na vysoký tlak, ale na rakovinu žaludku nebo střev, ke které vám mohou  dopomoci tyto léky. Navíc komerční léky neléčí hlavní příčinu nemocí, ale pouze něco potlačí, či přesunou do jiného orgánu.

Jen nemnoho lékařů se zabývá kořenem nemocí. Bylo jim divné, že ač se snažili své pacienty léčit, oni se neuzdravovali – možná pouze na nějakou dobu, ale nemoc se jim opět vrátila nebo přišli s jinou chorobou. Toto je neponechalo v klidu a začali se pídit po kořenech vzniku těchto nemocí.

Když na to přišli a snažili se to předat také ostatním a dokonce i ministerstvu zdravotnictví, setkali se s velkým neúspěchem. Naopak stali se v klasické medicíně nepohodlnými.

Většinou mají otevřenou soukromou praxi a objednané pacienty na půl roku dopředu, ale jen málo pacientů se k nim opětně vrací. Proč? Protože pokud se snaží dodržet jejich rady, brzy se uzdraví.

A co je tedy kořenem našich nemocí? Je to jednoduché - to, co prožíváme a to, co přijímáme do těla – tedy strava.

Začnu stravou. Většina lidí chodí nakupovat do supermarketů. A víte, co se tam nachází za potraviny? Většinou jen hmota, která nemá téměř žádné vitamíny, ani minerály, ani další látky potřebné pro tělo, naopak s těmito potravinami přijímáte chemické konzervanty a barviva, která se ukládají v těle. Organismus má sice samočistící schopnost, ale pouze do určité míry. Pokud je těchto toxinů velké množství, tělo se nestíhá čistit a onemocní – ať již se to projeví jako alergie či kožní problémy, problémy s klouby nebo rakovina a další onemocnění.

Odborníci tvrdí, že ač máme potravin dostatek a většina lidí netrpí hlady, jsou lidé podvyživení.

Jak je to možné? Protože nemají z čeho přijímat vitamíny a další potřebné látky. To je totiž to jediné, co si tělo z potravy vezme. Ostatní je pouze odpad. A většina dnešních potravin má maximálně 40% těchto výživných látek. Navíc, když je uvaříte, procenta se ještě o polovinu sníží.

Nemoci a především rakovina vznikají, když je organismus překyselený. Kyseliny a zásady v našem těle by měly být v rovnováze. Kyseliny si tělo dokáže vytvářet samo, ale zásady přijímá především ze stravy. A pokud je ze stravy nedostane, organismus se překyselí. Překyselení organismu posiluje množení nežádoucích bakterií, které ničí imunitní systém. Navíc se do těla dostávají s těmito potravinami toxiny v podobě tzv. Emulgátorů  - barviv a konzervantů, které se v těle usazují. Ty jsou v supermarketu ve většině potravin.

 

Ani ovoce a zelenina nejsou z obliga. Tak např. takové rajče – krásně červené, vypadá moc dobře. A mnozí lidé si myslí, jak je jistě zdravé. Ale to jen proto, že nevidí, čím prochází před tím.

Někde ve Španělsku je nejprve pěkně pohnojí chemickými hnojivy, kterými jim dodají pouze tři prospěšné látky, hlavně podporující kvantitu a velikost, i když rostlina těchto látek potřebuje mnohem více. Těch se jí z mrtvé půdy však nedostává. Pak pěkně tato rajčata několikrát za rok postříkají různými jedy (pesticidy a herbicidy) proti škůdcům a proti plevelu. Tato rajčata otrhají ještě zelená, ve velkoskladech je podchladí, aby zamezili předčasnému dozrávání a následně je rozváží do vzdálených míst v Evropě. Aby byla rajčata zbavena eventuelních bakterií, projdou chlorovou koupelí. I když v ní pobudou jenom dvě minuty, přesto část této tekutiny vstřebají. Pak přichází dvou až tří týdenní pobyt v komoře pro dozrávání. A právě v tomto ovzduší naplněném etylénovým plynem nabírá rajče, podobně jako mnohé další plody, charakteristickou barvu.
Doporučuje se, aby tato fáze zrání nepřesáhla 72 hodin, protože pak by se na plodech mohly objevit houby. Jenomže toto doporučení je velmi často porušováno, protože je třeba dosáhnout přijatelné barvy u plodů. Pak začíná kosmetická fáze celého procesu. Aby rajče vypadalo lépe a lákavěji, využívá se umělého barviva. Než se rajčata vydají na pulty obchodů, je jim do kůže vstříknuto barvivo, které jim dodá jednotný vzhled a musí projít další procedurou - voskováním. Tím se zabrání vypařování vody, scvrkávání, vráskám a dužina rajčete se uchová tak dlouho, jak je to jen možné. Některé deriváty vosků jsou z petroleje a další mohou být pro zjemnění obohaceny mýdlem.

Tak co, ještě se vám zdají ta rajčata zdravá, plná vitamínů? Ale to jsem uvedla pouze jednu potravinu. Takto to chodí téměř s každou zeleninou a ovocem.

Pokud se vám náhodou z nějakého ovoce dělají v puse afty, není to z přemíry vitamínu C, ale z chemických postřiků.

Je skvělé, že můžeme v dnešní době ochutnat cizokrajné plody, ale já osobně bych zůstala pouze u té ochutnávky. Za prvé, prochází stejnou cestou jako rajčata, takže vitamínů v nich je pramálo, spíše té chemie a za druhé, není náhoda, že rostou právě v teplých oblastech. Jsem přesvědčená o tom, že v našich klimatických podmínkách rostou plodiny či byliny takové, které jsou nejvhodnější pro náš organismus a ovoce z exotických zemí nepotřebujeme. Ty jsou vhodné zase pro lidi, kteří v takových oblastech žijí. Např. citrusy ochlazují organismus, proto jsou vhodné pro lidi v teplých oblastech. A my je pojídáme v zimě, kdy potřebujeme naopak organismus prohřát.

Když dostaneme kupříkladu chřipku, zvýší se nám teplota a začneme se potit. Je to přirozený proces, jak vypudit z těla vše, co tam nepatří. Ale pokud tuto teplotu budeme potlačovat, třeba i pojídáním citrusů, nečiníme moc dobře.

Pokud chcete dostat do těla vitamín C, který posiluje imunitu, sáhněte raději po našich zdrojích – šípek, rakytník, zelí, jablka, angrešt, rybíz apod. Ale pozor na to, odkud tyto potraviny pochází a jak jsou pěstovány.

 

 

Konec první části