Bramborové lívanečky se sýrem

04.01.2013 15:10

 

Dochází Vám někdy nápady co vařit? Zde je jednoduchý recept pro rodinnou večeři nebo jako originální příloha ke svátečnímu obědu. 

Budeme potřebovat:

1 kg brambor, 2 vejce, sůl, mletý pepř, drcený kmín, hladká mouka, 200 g strouhaného sýra, tuk na smažení
Postup

Brambory oloupeme a nastrouháme. Vytlačíme z nich přebytečnou vodu, osolíme, opepříme a okmínujeme. Přidáme žloutky a tolik hladké mouky aby vzniklo husté těsto.

Do těsta vmícháme nastrouhaný sýr a nakonec sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.

Do rozpáleného tuku v lívanečníku klademe lžící hromádky těsta, roztlačíme na placičky a usmažíme z obou stran dokřupava.

Zvláště v zimě nesmíme zapomínat na přísun vitamínů pro naše tělo tak důležitých. Lívanečky proto podáváme s čerstvou nebo sterilovanou zeleninou, chutným zeleninovým salátem nebo s mističkou domácího kysaného zelí.

 

www.mamincinyrecepty.cz