Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
Tento recept nám přišel e-mailem, je v něm výborná a praktická kombinace zeleniny a koření. Nabízí jednoduchost tvoření, lahodnost výsledného přípravku a také zachování všech látek včetně vitamínů a enzymů. Pokud chceme, můžeme zvolit místo mlýnku, který má železné součástky, jejichž působením se znehodnocují mnohé vitamíny, použít kuchyňský robot a směs za použití nerezových nožů rozmělnit.
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace (fotorecept)
Je to směs do specialit jako je guláš, na pizzu, na topinky ... no prostě všude tam, kam dáváme česnek, rajčata a sůl.
Doba přípravy cca 30 minut.
Suroviny:
1- 2 kg rajčat, 30 dkg česneku, 5 dkg soli
Postup:
Připravíme si suroviny,
Umeleme je a spojíme se solí.
směsí naplníme suché sklenice a odložíme do tmavého, chladnějšího koutu v našem příbytku.
Nevaříme !!!
Nezkazí se ani za 12 měsíců.
Zaručuji se, že se vám tato směs nezkazí.
Na chatě jsem našla ještě zastrčené dvouleté skleničky a byly úplně fajn, česnek a sůl jsou totiž úžasné konzervanty.
https://varecha.pravda.sk/
Poznámka redakce: Vyzkoušely jsme a je to opravdu velmi dobré a trvanlivé.