Kakaové kostky

04.09.2012 13:38

 

SUROVINY

6 vajec

150 g cukru krupice

150 ml oleje

100 ml mléka

2 lžíce kakaa

120 g polohrubé mouky

½ kypřicího prášku

3-4 lžíce cukru krystalu

6-7 jablek

 

 

PŘÍPRAVA

  1. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem. Potom přidáme olej, mléko, kakao, mouku a kypřicí prášek. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme 10 minut při teplotě 175°C.
  2. Bílky vyšleháme s krystalem do tuhého sněhu a vmícháme nastrouhaná jablka. Směs rozetřeme na rozpečené těsto a dáme do trouby ještě na 10 minut zapékat při 125°C. Hotový koláč můžeme ještě podle chuti a fantazie dozdobit nastrouhanou čokoládou či tyčinkou Margot, grankem, mletými oříšky nebo opečenými plátky mandlí.