Sezamové cukroví

15.12.2011 23:45

 

Milé čtenářky - hospodyňky,  chceme Vám nabídnout recept na cukroví ze sezamu, které svou chutí připomíná sezamovou chalvu.

Je jednoduché a rychlé. Můžeme je tak stihnout napéci ještě do Štědrého dne.

 

Připravíme si :

400g hladké mouky (můžeme použít i celozrnnou špaldovu), 200g tuku,100g cukru, 110g mletého sezamu (umeleme v mlýnku na mák), několik lžic mléka.

 

Postup:

Tuk rozmělníme do mouky, přidáme cukr i namletý sezam  a mlékem zaděláme těsto, které necháme chvíli v chladu odpočinout.

Pak z těsta vyválíme šišku, rozkrájíme na dílky, dlaní utvoříme tyčinky a stočíme je do rohlíčků, nebo těstem naplníme formičky na sušenky.

Pečeme v mírně zahřáté troubě do světlé smetanové barvy. Horké obalujeme ve vanilkovém, moučkovém cukru.

 

Sezam je velmi vydatným zdrojem vápníku, důležtého minerálu pro naše zuby a kosti.

Pro duši: bílá barva sezamu  je barvou čistoty a touto důležitou barvou pak sobě i našim blízkým doplňujeme věnec záření duše.