Sezamové cukroví
Milé čtenářky - hospodyňky, chceme Vám nabídnout recept na cukroví ze sezamu, které svou chutí připomíná sezamovou chalvu.
Je jednoduché a rychlé. Můžeme je tak stihnout napéci ještě do Štědrého dne.
Připravíme si :
400g hladké mouky (můžeme použít i celozrnnou špaldovu), 200g tuku,100g cukru, 110g mletého sezamu (umeleme v mlýnku na mák), několik lžic mléka.
Postup:
Tuk rozmělníme do mouky, přidáme cukr i namletý sezam a mlékem zaděláme těsto, které necháme chvíli v chladu odpočinout.
Pak z těsta vyválíme šišku, rozkrájíme na dílky, dlaní utvoříme tyčinky a stočíme je do rohlíčků, nebo těstem naplníme formičky na sušenky.
Pečeme v mírně zahřáté troubě do světlé smetanové barvy. Horké obalujeme ve vanilkovém, moučkovém cukru.
Sezam je velmi vydatným zdrojem vápníku, důležtého minerálu pro naše zuby a kosti.
Pro duši: bílá barva sezamu je barvou čistoty a touto důležitou barvou pak sobě i našim blízkým doplňujeme věnec záření duše.